8 smarte scenarier du kan sette opp med IFTTT

 • IFTTT (If This Then That) er en smart hjemmeautomatiseringsplattform som lar deg koble sammen forskjellige enheter og tjenester for å opprette automatiserte scenarier.
 • Med IFTTT kan du lage en rekke smarte scenarier for å gjøre hverdagen din mer effektiv og praktisk.
 • Her er åtte smarte scenarier du kan sette opp med IFTTT:
 • Når du kommer hjem, kan du automatisk slå på lyset ved hjelp av bevegelsessensorer eller GPS-lokasjonen din.
 • Du kan også få en varsling på telefonen din når noen ringer på døren, ved å koble sammen dørklokken din med IFTTT.
 • Hvis det regner ute, kan du få et varsel om å ta med paraplyen din før du går ut, basert på værmeldingen og din GPS-lokasjon.
 • Du kan også bruke IFTTT til å planlegge morgenrutinen din. For eksempel kan du få kaffen til å brygge automatisk når alarmen går av.
 • Hvis du har smarte termostater og ønsker å spare energi, kan du sette opp et scenario der termostaten senker temperaturen automatisk når ingen er hjemme.
 • Ved hjelp av IFTTT kan du også integrere stemmestyringssystemer som Amazon Alexa eller Google Assistant for å kontrollere forskjellige enheter i hjemmet ditt.
 • Du kan lage et scenario der alle lysene slås av automatisk når du sier God natt til stemmestyringssystemet ditt.
 • Hvis du er bekymret for sikkerheten i hjemmet ditt, kan du bruke IFTTT til å motta varsler på telefonen din når en bevegelsessensor oppdager uventet aktivitet.

Er du klar for å ta ditt smarte hjem til neste nivå? Med IFTTT kan du sette opp åtte smarte scenarier som vil gjøre hverdagen din enklere og mer effektiv. Enten det er å slå av lyset når du forlater huset, få en varsling når vaskemaskinen er ferdig, eller justere temperaturen i hjemmet ditt basert på værmeldingen – mulighetene er uendelige.

Med IFTTT (If This Then That) kan du koble sammen forskjellige enheter og tjenester i hjemmet ditt, slik at de jobber sammen på en intelligent måte. Du trenger ikke være en teknologiekspert for å dra nytte av disse smarte scenariene. Alt du trenger er et par minutter og noen enkle trinn, så kan du nyte fordelene med et smartere hjem.

Du bør også få med deg denne relevante artikkelen:  5 måter å maksimere energibesparelser med smarthjem-automatisering

Bli med oss når vi utforsker de mest populære og nyttige IFTTT-scenariene som vil gjøre livet ditt mer praktisk og behagelig. La oss ta en titt på hvordan du kan automatisere rutineoppgaver og frigjøre tid til det som virkelig betyr noe for deg. Gjør deg klar til å oppgradere ditt smarte hjem med disse

Automatiser oppgaver med IFTTT for en enklere hverdag

I dagens travle samfunn ønsker de fleste å forenkle og effektivisere hverdagen sin. En måte å oppnå dette på er ved å automatisere oppgaver i hjemmet med smarte enheter. IFTTT (If This, Then That) er en plattform som gjør det mulig å koble sammen forskjellige enheter og tjenester for å skape smarte scenarier.

Ved hjelp av IFTTT kan du lage regler som sier “Hvis dette skjer, så gjør det”. Dette betyr at når en bestemt hendelse inntreffer, vil en annen handling automatisk utføres. For eksempel kan du sette opp et scenario der lyset i stuen slår seg på automatisk når du kommer hjem.

IFTTT støtter et bredt spekter av enheter og tjenester, slik at du kan integrere alt fra smarte lyspærer og termostater til kalenderen din og værmeldinger. Dette gjør det mulig å skape avanserte automatiseringer som tilpasser seg dine behov og preferanser.

En annen fordel med IFTTT er at det er enkelt å bruke. Du trenger ingen programmeringskunnskaper for å sette opp automatiseringene dine. Alt du trenger å gjøre er å velge hvilke enheter og tjenester du vil koble sammen, og deretter angi hvilke hendelser som skal utløse handlinger. IFTTT tar seg av resten.

Smarte scenarier for hjemmet ditt med IFTTT

Mulighetene med IFTTT er nesten ubegrensede når det gjelder å automatisere oppgaver i hjemmet ditt. Her er noen eksempler på smarte scenarier du kan sette opp:

 • Automatisk lysstyring: Sett opp regler som slår av og på lyset i huset basert på tidspunkt, bevegelsessensorer eller soloppgang og solnedgang.
 • Tilpasset termostatkontroll: La termostaten tilpasse seg dine preferanser basert på kalenderen din, værmeldinger eller om du er hjemme eller ikke.
 • Varslingssystem: Få varsler på telefonen din når det kommer en e-post fra en spesifikk person, når vaskemaskinen er ferdig, eller når noen ringer på døren.
 • Sikkerhetssystem: Koble sammen smarte kameraer, bevegelsessensorer og låser for å opprette et intelligent sikkerhetssystem som gir deg varsler og lar deg overvåke hjemmet ditt uansett hvor du er.
Du bør også få med deg denne relevante artikkelen:  Slik integrerer du stemmestyring i smarthjem automatisering

Ved å bruke IFTTT kan du skape et mer praktisk og effektivt hjemmemiljø som tilpasser seg dine behov og vaner. Du kan spare tid og energi ved å automatisere rutineoppgaver, samtidig som du kan øke sikkerheten og komforten i hjemmet ditt.

Andre bruksområder for IFTTT i tillegg til hjemmeautomatisering

Selv om IFTTT er mest kjent for sin rolle i hjemmeautomatisering, kan plattformen også brukes på andre områder av livet ditt. Her er noen eksempler:

 • Produktivitet: Sett opp regler som automatisk lagrer e-postvedlegg i nøyaktig mappe, legger til nye kontakter i telefonen din når du mottar et visittkort eller oppretter påminnelser basert på spesifikke nøkkelord i e-poster.
 • Sosiale medier: Del bilder automatisk fra Instagram til Twitter eller lagre alle Facebook-innlegg med et bestemt emneord i en Google Dokumenter-fil.
 • Helse og velvære: Lag regler som registrerer treningsøkter automatisk i en treningsapp, sender deg en påminnelse om å ta medisinen din eller slår av alle smarte enheter på soverommet når det er leggetid.
 • Reise: Få varsler om flyforsinkelser basert på e-postbekreftelser, lagre reisepassinformasjonen din sikkert eller slå på varmen hjemme før du kommer tilbake fra ferie.

Ved å utforske ulike bruksområder for IFTTT kan du oppdage nye måter å automatisere oppgaver og strømlinjeforme livet ditt på. Plattformen gir deg muligheten til å koble sammen ulike tjenester og enheter for å skape praktiske og personlige automatiseringer.

Eksempler på smarte scenarier du kan sette opp med IFTTT

For å gi deg en bedre forståelse av hva som er mulig med IFTTT, her er noen eksempler på smarte scenarier du kan sette opp:

 • Morgenrutine: Når alarmen din ringer om morgenen, kan IFTTT slå på lyset i soverommet, starte kaffemaskinen og spille favorittlåten din.
 • Gardiner basert på sollys: Du kan bruke værmeldingen til å bestemme når gardinene skal åpnes eller lukkes automatisk basert på soloppgang og solnedgang.
 • Varsel om regn: Hvis det er meldt regn, kan IFTTT sende deg en varsling slik at du husker paraplyen når du går ut.
 • Lysstyring ved TV-titting: Når du starter TV-en, kan IFTTT justere lyset i stuen slik at det blir mer behagelig for øynene dine.
Du bør også få med deg denne relevante artikkelen:  Topp 7 smarthjem automatiseringstips for nybegynnere

Dette er bare noen få eksempler på hva som er mulig med IFTTT. Med fantasien som eneste begrensning kan du skape smarte scenarier som gjør hverdagen din enklere, mer komfortabel og mer underholdende.

Oppsummering

I denne artikkelen har vi utforsket åtte smarte scenarier som du kan sette opp med IFTTT. Med IFTTT kan du automatisere og integrere ulike enheter og apper i ditt smarte hjem, slik at de kan samhandle på en intelligent måte. Fra å starte kaffemaskinen når vekkerklokken ringer til å slå av lyset når du forlater huset, er det utallige muligheter for å gjøre hverdagen enklere og mer effektiv.

IFTTT gir deg også muligheten til å tilpasse scenariene etter dine egne preferanser og behov. Du kan kombinere ulike apper og enheter, legge til eller endre triggere og handlinger, slik at automatiseringen blir skreddersydd for akkurat deg. Med IFTTT er det enkelt å komme i gang med smarte hjem-scenarier, selv for de uten teknisk kompetanse.

Enten du ønsker å spare tid, energi eller bare forenkle hverdagen din, er IFTTT et kraftig verktøy som kan hjelpe deg med å oppnå dette. Utforsk de ulike scenariene vi har presentert her, eller eksperimenter selv for å finne ut hvordan du kan optimalisere ditt eget smarte hjem med IFTTT. Mulighetene er ubegrensede!

 • Steinar Hammer

  Hei! Jeg er Steinar Hammer. Fra jeg var liten har jeg alltid vært fascinert av teknologi og hvordan den kan forbedre hjemmene våre. Med en bakgrunn i elektroteknikk har jeg tilbragt mange år med å utforske og implementere smart hjem-automatisering, og jeg elsker å dele mine erfaringer for å hjelpe andre forvandle deres boliger. Når jeg ikke tweaker på det nyeste smarte utstyret, finner du meg sannsynligvis med et verktøy i hånden og forbedrer et hjørne av huset mitt. Jeg gleder meg til å dele mine beste tips og triks med dere!

Leave a Comment